• BIST 9192.66
  • Altın 2919.912
  • Dolar 34.4529
  • Euro 36.4072
  • Adana 20 °C
  • Ankara 14 °C
  • Amasya 16 °C
  • Antalya 19 °C
  • Bolu 13 °C
  • Çorum 14 °C
  • Diyarbakır 14 °C
  • Giresun 16 °C
  • İstanbul 17 °C
  • Kastamonu 10 °C

3 Binin Üzerinde Terörist Öldürüldü!

3 Binin Üzerinde Terörist Öldürüldü!
İçişleri Bakanı Efkan Ala, PKK’ya yönelik yapılan operasyonlarda 3 binin üzerinde terörist öldürüldüğünü ve bir orduya yetecek kadar mühimat ele geçirildiğini söyledi.

Milliyet'te yer alan habere göre İçişleri Bakanı Efkan Ala,  PKK’nın barış sürecini bitirerek güvenlik güçlerine saldırmasıyla başlayan operasyonlarda terör örgütüne büyük darbe vurulduğunu söyledi.

Ala şimdiye kadar operasyonlarda 3 binin üzerinde terörist öldürüldüğünü ve 862'si ağır ve uzun namlulu olmak üzere 2 bin 240 silah, 10 ton patlayıcı ile 10 bin adet molotof kokteyli ele geçirildiğini söyledi.

Ala bütün bunların, o bölgedeki insanlara saldırı için yapılan hazırlıklar olduğunu bildirerek "Bunlara karşı operasyon yapıyoruz” dedi.

MİLLETVEKİLİNİN YERİ MECLİS

Ala HDP milletvekili Ferhat Encü’nün operasyonlarda teröristleri korumasını da eleştirdi. “Demokrasiyi hendeklere gömmeye çalışıyorlar“ diyen Ala şöyle konuştu “Siyasetçiler millete hizmet için seçilirler. Polis orada terörist faaliyetleri sonlandırmak için var. Miletvekilin olması gereken yer Meclis kürsüsü ve siyasi alan. Bu kabul edilebilir bir durum değildir."

33 bin 746 kişiye ülkeye giriş yasağı koydu


Efkan Ala bugüne kadar 123 ülkeden 33 bin 746 kişiye Türkiye'ye giriş yasağı koyduklarını belirterek “Ülkelerle istihbarat görüş alışverişinde bulunuyoruz.  Bize Suriye'de terörist faaliyetlere katılabileceklerin isimleri bildiriliyor. Biz  de onlara  bildiriyoruz. Karşılıklı iş birliği içerisinde böyle listeler geliyor, işte o isimler Türkiye'ye geldiğinde giremiyorlar" dedi. 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Burada yapılan yorumlar, yorum yapan kişilerin kendi görüşleridir. Sitemiz yapılan yorumlardan sorumlu tutulamaz.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2014 Haberler Webte | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Scripti: CM Bilişim