• BIST 9192.66
  • Altın 2919.912
  • Dolar 34.4529
  • Euro 36.4072
  • Adana 20 °C
  • Ankara 14 °C
  • Amasya 16 °C
  • Antalya 19 °C
  • Bolu 13 °C
  • Çorum 14 °C
  • Diyarbakır 14 °C
  • Giresun 16 °C
  • İstanbul 17 °C
  • Kastamonu 10 °C

ABD'nin Meşhur Sarışını İtiraf Etti! "Görüştük"

ABD'nin Meşhur Sarışını İtiraf Etti! "Görüştük"
ABD, Umman'da Yemen krizinin taraflarıyla görüşmeler yapıldığını ve bu kapsamda Husilerden bir grupla da görüşüldüğünü açıkladı.

ABD Dışişleri Bakanlığı Stratejik İletişim Başdanışmanı Marie Harf, Yakın Doğu İlişkilerinden sorumlu diplomat Anne Patterson'ın Umman'da Yemen krizinin taraflarıyla görüşmeler yaptığını ve bu kapsamda Husilerden bir grupla da görüştüğünü açıkladı. Harf, Patterson'ın daha sonra Suudi Arabistan'ın başkenti Riyad'da bulunan Yemen Cumhurbaşkanı Abdrabbuh Mansur Hadi ve Suudi yetkililerle de krizi görüştüğünü söyledi. 

Marie Harf, Husilerle yapılan görüşmenin, "Ülkedeki krizin yalnızca siyasi yollarla çözülebileceği görüşünü güçlendirmek" ve "Husilerin Birleşmiş Milletler öncülüğündeki siyasi sürece dahil olmaları gerektiği" mesajını iletmek amacını taşıdığını belirtti. Harf, başka bir gazetecinin, ABD'nin Husilerle görüşüp görüşmediği sorusunu, dünkü basın toplantısında yanıtsız bırakmıştı. Harf, soruyu dün yanıtsız bırakıp bugün açıklama yapması ile ilgili olarak, "Bazen değişik günlerde, ek bilgiler olabiliyor" diye geçiştirdi.

Yemen hükümeti geçtiğimiz günlerde, ABD'nin Husilerle Umman'da görüştüğünü öne sürmüş, ancak görüşmelerde kendilerinin herhangi bir şekilde yer almadığını söylemişti. Dışişleri Bakanlığı'nın açıklamasıyla, Yemenli yetkililerin iddiası doğrulanmış oldu.

Ülkede İran destekli Husilerin ilerleyişini durdurmak için Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyon güçleri, 26 Mart'ta 'Kararlılık Fırtınası' adli hava harekatı başlatmıştı. Yemen'de Cumhurbaşkanı Abdurabbu Mansur Hadi yönetiminin müdahale çağrısı üzerine başlatılan operasyonun 21 Nisan'da sona erdiği açıklanmış ve Yemen halkı için artık 'Umuda Dönüş' operasyonunun başladığı belirtilmişti. 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Burada yapılan yorumlar, yorum yapan kişilerin kendi görüşleridir. Sitemiz yapılan yorumlardan sorumlu tutulamaz.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2014 Haberler Webte | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Scripti: CM Bilişim