Hava sıcaklığının 43 derece olduğu Adana'da vatandaşlar, kendini göl ve sulama kanallarına atıyor.
HİSSEDİLEN SICAKLIK 50 DERECE
Türkiye'yi etkisi altına alan Afrika ve çöl sıcakları Adana'da daha fazla etkisini gösteriyor. Termometrelerin sıcaklığı 43 derece nemi ise yüzde 99 gösterdiği Adana'da hissedilen sıcaklık ise 50 dereceye yaklaşıyor. Bu nedenle yaylaya ya da denize gidemeyen vatandaşlar sokağa çıkmazken, Adana'da kalan bazı vatandaşlar ise Seyhan Baraj Gölüile sulama kanallarına girerek serinlemeye çalıştı. Mecburen sokağa çıkan bazı vatandaşların da şemsiyeleriyle korunduğu görüldü.
ÇOCUKLAR KANAL SULARIYLA SERİNLİYOR
Kanalda yüzen çocuklar havanın bunaltıcı olduğunu ancak kanala girerek serinleyebildiklerini söyledi.
AŞIRI SICAKLAR DEVAM EDECEK
Adana'da gece bile termometreler nem oranını yüzde 84 olarak gösterdi. Bu nedenle, vatandaşlar gece bile nefes almakta güçlük çekiyor. Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, Türkiye genelinde olduğu gibi Adana'da da bir süre daha hava sıcaklığı mevsim normallerinin 5 ila 9 derece üzerinde seyredecek.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Burada yapılan yorumlar, yorum yapan kişilerin kendi görüşleridir. Sitemiz yapılan yorumlardan sorumlu tutulamaz.