• BIST 9807.5
  • Altın 3439.06
  • Dolar 36.379
  • Euro 38.1489
  • Adana 6 °C
  • Ankara -8 °C
  • Amasya -3 °C
  • Antalya 5 °C
  • Bolu -7 °C
  • Çorum -6 °C
  • Diyarbakır 0 °C
  • Giresun 0 °C
  • İstanbul 1 °C
  • Kastamonu -9 °C

Alkollü İçki ve Sigaraya Zam Geldi !

Alkollü İçki ve Sigaraya Zam Geldi !
Alkollü içki ve sigaraya vergi zammı yapıldı.

Hükümet, 2014'e olduğu gibi 2015'e de özel tüketim vergisiyle ilgili kararnamelerde değişiklik yaparak başladı.

 
Resmi Gazate'nin bugünkü sayısında yayımlanan karara göre, alkollü içkiler, sigara ve tütün ürünlerinin vergi oranları artırıldı.
 
Hem alkollü içkilerde hem de sigarada vergi oranları aynen korunurken, asgari maktu vergi oranlarında artış oldu.
 
Üretici firmaların, bu artışları zam olarak fiyatlarına yansıtması bekleniyor.
 
ARTIŞ ORANLARI
 
Örneğin biradaki 0.74 lira olan maktu tutarı 0.85 liraya çıkarıldı. 
 
Köpüklü şaraplarda 26.83 kuruş olan vergi tutarı 31 lira 2 kuruşa yükseldi.
 
Özellikle rakı, lükör ve votka gibi ürünlerde, vergi oranlarındaki artış dikkat çekti. Rakının vergi tutarındaki artış 18 lira 60 kuruş oldu. Yani rakının 89 lira 11 kuruş olan vergi tutarı 107 lira 72 kuruşa yükseldi.
 
Cin ve votkada 16 lira 39 kuruşluk bir artış oldu. Yani 94.09 lira olan vergiler 110.48 liraya yükseldi.
 
Sigarayla kararnamede ikili bir vergi artışı var. Hem asgari maktu vergi tutarı hem de vergi tutarı artırıldı.  Asgari maktu vergi tutarı 0.1875 liradan, 0.1971 liraya çıktı. Maktu vergi tutarı da 0.13 liradan 0.1866’ya yükseldi. Bu vergilerin sigaraya yansıması, alkollü içkilerden biraz daha farklı olacak.
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Burada yapılan yorumlar, yorum yapan kişilerin kendi görüşleridir. Sitemiz yapılan yorumlardan sorumlu tutulamaz.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2014 Haberler Webte | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Scripti: CM Bilişim