• BIST 9192.66
  • Altın 2919.912
  • Dolar 34.4529
  • Euro 36.4072
  • Adana 20 °C
  • Ankara 14 °C
  • Amasya 16 °C
  • Antalya 19 °C
  • Bolu 13 °C
  • Çorum 14 °C
  • Diyarbakır 14 °C
  • Giresun 16 °C
  • İstanbul 17 °C
  • Kastamonu 10 °C

Apple Şirketine Büyük Ceza

Apple Şirketine Büyük Ceza
Teknoloji devi Apple, patent hakkını ihlal ettiği gerekçesiyle 533 milyon dolarlık rekor fiyatta bir ceza ödeyecek.

Teknoloji dünyasının en çok tercih edilen markalarından olan Apple, patent hakkını ihlal ettiği nedeniyle rekor bir para cezası ile karşı karşıya kaldı. Apple ürünlerinde bulunan iTunes yazılımının, Texas merkezli patent lisans şirketi Smartflash adlı şirketin sahip olduğu üç patent anlaşmasını ihlal ettiği bildirildi. Smartflash ise 852 milyon dolarlık bir mali zararın yaşandığını kaydederek Apple hakkında başvuruda bulundu. Texas Bölge Mahkemesi’nde jüri üyeleri arasında yaklaşık 8 saat süren müzakerenin ardından Apple’ın, Smartflash’a ait patentleri kasten izinsiz bir şekilde kullandığı gerekçesiyle şirkete 533 milyon dolar ceza ödemesi kararına varıldığı öğrenildi.

Apple’ın sözcüsü tarafından yapılan açıklamada, “Çalışanlarımızın yıllarını harcayarak geliştirdiği kendi fikirleri için bu şirkete ödeme yapmayı reddediyoruz. Ne yazık ki mahkeme yoluyla mücadele etmeyi sürdürmekten başka seçeneğimiz yok” denildi.

Smartflash, 2013 yılı Mayıs ayında iTunes yazılımının, indirilen şarkı, video ve oyunlara erişilmesi ve depolanmasına ilişkin patentlerini ihlal ettiği gerekçesi ile Apple’dan davacı olmuştu. 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Burada yapılan yorumlar, yorum yapan kişilerin kendi görüşleridir. Sitemiz yapılan yorumlardan sorumlu tutulamaz.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2014 Haberler Webte | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Scripti: CM Bilişim