• BIST 9192.66
  • Altın 2919.912
  • Dolar 34.4529
  • Euro 36.4072
  • Adana 20 °C
  • Ankara 14 °C
  • Amasya 16 °C
  • Antalya 19 °C
  • Bolu 13 °C
  • Çorum 14 °C
  • Diyarbakır 14 °C
  • Giresun 16 °C
  • İstanbul 17 °C
  • Kastamonu 10 °C

Böyle İhanet Görülmedi! Yapmadıkları Kalmamış

Böyle İhanet Görülmedi! Yapmadıkları Kalmamış
Paralel yapının 2012 ve 2013 yılları arasında 114 kez Erdoğan'ın özel verilerine ulaştığı ortaya çıktı.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nın İstihbarat Dairesi Başkanlığı’na ait gizli programa kendilerine verilen şifre ile girerek, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve aile fertlerinin özel bilgilerini ele geçirdiği öne sürülen 10 istihbaratçı hakkında hazırladığı iddianamenin ayrıntıları ortaya çıkmaya devam ediyor. 

PROGRAMA YETKİSİ OLMAYAN KİMSE GİRİŞ YAPAMIYORDU

İddianamede, herkesin her türlü kişisel verilerinin yer aldığı İstihbarat Daire Başkanlığı’ndaki DEVA 1-2 programının ayrıntılarına yer verildi. İddianamede, Emniyet Genel Müdürlüğü İstihbarat Daire Başkanlığının 2559 sayılı Polis Vazife ve Selahiyet Kanunu’nun ek madde 7/1 fıkrası gereğince emniyet ve asayişi sağlamak üzere ülke genelinde herkese ait istihbarat bilgilerinin, sanal ortamda, Detaylı Veri Analizi (DEVA-I ve II) programının bulunduğu kaydedildi.

Program içerisinde ülkedeki herkese ait istihbari kişisel bilgilerin bulunduğu belirtilen iddianamede, program içinde kişilere ait özel her türlü bilginin yer aldığı, devlete ait (gizli) sır niteliğinde herhangi bir bilginin bulunmadığı belirtilen iddianamede, sanal ortamdaki bu programa kendilerine şifre verilen ve yeterli bilgilendirme yapılan personel dışında hiç kimsenin giriş yapamadığı ifade edildi.

MİT KRİZİ VE ERDOĞAN'IN AMELİYAT TAKİBİ DE İDDİANAMEDE

İddianamede, Şırnak Emniyet Müdürlüğü’nde görevli polis memuru Özlem Gökkoyun’un 7 Şubat 2012 günü saat 13.15’te Başbakan’a ait kişisel verileri detaylı veri analizi programına şifresiyle giriş yaparak erişip ele geçirdiği, kişisel bilgilere dokuz kez erişim sağladığı kaydedildi. Gökkoyun’un programa girdiği bu tarihte, İstanbul’da özel yetkili savcı Sadrettin Sarıkaya, MİT Müsteşarı Hakan Fidan, eski Müsteşar Emre Taner, eski Müsteşar Yardımcısı Afet Güneş ve iki MİT görevlisini ifade vermeye davet etmişti.

Erdoğan'ın bağırsak ameliyatı olduğu 26 Kasım 2012 tarihi ile ilgili de programdan detaylı bilgilere ulaşıldığı belirlendi.

OBAMA İLE GÖRÜŞÜYORDU

İddianamede, Gökkoyun’un, 19 Haziran 2012 günü de saat 11.45’te programa girerek, Erdoğan’a ait kişisel verilere eriştiği anlatıldı. Gökkoyun’un programa girdiği bu tarihte de Erdoğan, Meksika’nın Los Cabos kentindeki G-20 zirvesinde ABD Başkanı Barack Obama ile görüşmüştü.

Kaynak : Milliyet

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Burada yapılan yorumlar, yorum yapan kişilerin kendi görüşleridir. Sitemiz yapılan yorumlardan sorumlu tutulamaz.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2014 Haberler Webte | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Scripti: CM Bilişim