• BIST 5.026,83
  • Altın 1116.872
  • Dolar 18.8571
  • Euro 20.1677
  • Adana 7 °C
  • Ankara 3 °C
  • Amasya 7 °C
  • Antalya 6 °C
  • Bolu 4 °C
  • Çorum 6 °C
  • Diyarbakır 0 °C
  • Giresun 11 °C
  • İstanbul 10 °C
  • Kastamonu 8 °C

Cumhurbaşkanı ve Başbakandan: "İslam Dini Bunu Kabul Etmez"

Cumhurbaşkanı ve Başbakandan: "İslam Dini Bunu Kabul Etmez"
Savunma Sanayii İcra Komitesi, Başbakan Ahmet Davutoğlu başkanlığında toplandı.

Başbakan Davutoğlu Savunma Sanayii İcra Komitesi Toplantısı'nın ardından Paris'te 12 kişinin öldüğü saldırıya ilişkin konuştu.

"Saldırıyı en güçlü şekilde kınıyoruz" diyen Davutoğlu devamında şunları söyledi:

"İSLAM DİNİ BU TÜR EYLEMLERE CEVAZ VERMEZ"

"Türkiye Cumhuriyeti olarak her türlü teröre gerekçesi ne olursa olsun en net tavrı almış ülkeyiz. Gerekçesi ne olursa olsun her türlü terör ve şiddete karşıyız. Bu saldırının İslam'la bağlantısı kurulamaz. Bu faaliyetlerin zaten tırmanmakta olan kültürel gerilim alanlarına dönüşmesine engel olmak lazım. İslam dini asla bu tür eylemlere cevaz vermez"

CUMHURBAŞKANLIĞI'NDAN "ORTAK TAVIR" VURGUSU

Başbakan Davutoğlu'nun açıklama yaptığı sırada Cumhurbaşkanlığı'ndan da Paris'teki saldırıya kınama geldi:

"Paris’te yaşandığı türden terör saldırıları, farklılıklara tahammülsüzlüğün ve nefret söylemlerinin yol açtığı gerginlikler, dini ve kültürel farklılıkları düşmanlık gerekçesi olarak sunma girişimleri karşısında hepimizin ortak tavır sergilemesi büyük önem taşımaktadır"

Kaynak : Haber7

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Burada yapılan yorumlar, yorum yapan kişilerin kendi görüşleridir. Sitemiz yapılan yorumlardan sorumlu tutulamaz.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2014 Haberler Webte | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Scripti: CM Bilişim