Kamu Denetçiliği Kurumu, evlilik dışı çocuk sahibi olan polis memuruna verilen cezayı "özel hayatın gizliliği hakkına ölçüsüzce bir müdahale" olarak nitelendirdi.
ÇOCUĞU EVLİLİK DIŞI DÜNYAYA GELDİ DİYE CEZA YEDİ
Polis memuru, görev yaptığı idareye başvuru yaparak yeni doğan çocuğu için çocuk yardımından faydalanmak istediğini bildirdi. İdare, çocuğun evlilik dışı dünyaya geldiğini tespit edince memura '4 günlük aylık kesimi' cezası verdi. Bunun üzerine polis, cezasının kaldırılması talebi ile Kamu Denetçiliği Kurumu'na başvurdu.
KAMU DENETÇİSİ İTİRAZ ETTİ: DURUM ÖZEL HAYATIYLA İLGİLİ
Kamu Başdenetçisi Nihat Ömeroğlu, şikâyetçinin evlilik dışı birlikteliği ve çocuğunun bulunması durumunun tamamen özel ve aile hayatıyla ilgili olduğunu; sırf bu yüzden cezalandırılmasının özel hayatın gizliliği hakkına ölçüsüzce bir müdahalede olduğunu savundu.
Ömeroğlu, işlemi yapan yetkililerce hatalı davranıldığının kabul edilmesi yönünde Elazığ Valiliği'ne ve İçişleri Bakanlığı'na tavsiye kararı gönderdi. (Kaynak: Hürriyet)
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Burada yapılan yorumlar, yorum yapan kişilerin kendi görüşleridir. Sitemiz yapılan yorumlardan sorumlu tutulamaz.