• BIST 9192.66
  • Altın 2919.912
  • Dolar 34.4529
  • Euro 36.4072
  • Adana 20 °C
  • Ankara 14 °C
  • Amasya 16 °C
  • Antalya 19 °C
  • Bolu 13 °C
  • Çorum 14 °C
  • Diyarbakır 14 °C
  • Giresun 16 °C
  • İstanbul 17 °C
  • Kastamonu 10 °C

Hükümet 'temizlik' için düğmeye bastı!

Hükümet 'temizlik' için düğmeye bastı!
Tarihi reformlar için düğmeye basan hükümet, darbe döneminden kalan mevzuattaki antidemokratik hükümleri tek tek ayıklayacak.

Milliyet'te yer alan habere göre tarihi reformlar için düğmeye basan hükümet, "darbe dönemi"nden kalan mevzuatı da mercek altına aldı. Üç ay içinde, mevzuatta adeta "mıntıka"temizliği yapılarak, antidemokratik hükümler tek tek temizlenecek.

Yasalarda yapılacak son rötuşun yanı sıra, yönetmelik, genelge, tebliğ, Bakanlar Kurulu kararı gibi ikincil düzenlemelerde de"darbe etkisi" tamamen silinecek. Ak Parti Siyasi ve Hukuki İşler Başkanı Mehmet Ali Şahin koordinasyonundaki bir ekip tarafından ön çalışma da yapıldı. 

DİDİK DİDİK TARANDI

Şahin başkanlığındaki ekip; 27 Mayıs 1960 askeri müdahalesinden 20 Kasım 1961'e kadar olan dönem; 12 Mart 1971 muhtırasından 26 Ocak 1974'e kadar geçen süre; 12 Eylül 1980 darbesinden 13 Aralık 1983'e kadar olan üç yıl ve 'post modern darbe' olarak nitelenen 28 Şubat 1997 ile ilk AK Parti hükümetinin iş başı yaptığı 18 Kasım 2002 gününe kadar geçen süreçte çıkarılan mevzuatı tek tek gözden geçirdi. Bu zaman diliminde çıkarılan 2 bin 820 düzenleme mercek altına alındı. 

MECLİS’E GÖNDERİLECEK

İlgili kurum ve kuruluşlar ve bakanlıklarla son değerlendirmeler de yapılarak, hazırlanan çalışma Başbakanlığa sunulacak. Başbakanlık koordinesinde "Adli Sicil Kanunu", "Avukatlık Kanunu", "Ceza İnfaz Kanunu", "TSK İç Hizmet Kanunu", "Sendikalar Kanunu", "Yüksek Öğretim Kanunu", "Seçim Kanunu, "Siyasi Partiler Yasası" gibi, darbe dönemlerinde çıkarılan veya değiştirilen düzenlemelerde rötuşlar için hızla adım atılacak. Gerekli düzenlemeler Meclise gönderilecek.

BİRÇOĞU TEMİZLENMİŞTİ

AK Parti, iktidara geldikten sonra DGM'lerin kaldırılmasından TSK İç Hizmet Kanunu'nun 35'inci maddesinin değiştirilmesine, Milli Güvenlik Dersleri ile Öğrenci Andı'nın zorunlu olmaktan çıkarılması, orduevleri ve TSK'ya ait sosyal tesislerdeki başörtüsü yasağı gibi uygulamaların kaldırılmasına kadar çok sayıda adım atmıştı. Üç ay içinde atılacak adımlarla, Anayasa dışında, gerekli değişiklikler yapılmış olacak. 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Burada yapılan yorumlar, yorum yapan kişilerin kendi görüşleridir. Sitemiz yapılan yorumlardan sorumlu tutulamaz.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2014 Haberler Webte | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Scripti: CM Bilişim