Sözcü'de yer alan habere göre, İngiltere’de Manchester Üniversitesi'nde 20 yıl boyunca adli antropoloji üzerine çalışan Neave, yüz oluşturma tekniklerinden faydalanarak Hz. İsa’nın gerçeğe en yakın yüzünü oluşturdu. Yeniden yüz oluşturma işlemi genellikle uzun süredir gömülü olan insan kalıntılarında kullanılıyor ve 100 yıl öncesinin davalarına bile ışık tutabiliyor.
Tabii Neave’nin elinde referans alabileceği kalıntılar olmadığı için o dönemin liderlerinin tasvirlerinden ayrıca Hz. İsa’nın yaşadığı bölgeden onun çağdaşı üç kişinin kafatasından faydalanmış. Bu iş için tasarlanmış özel bir yazılım ile kafataslarını kaslar ve deriyle donattıktan sonra 3D modelleme ile HZ. İsa’nın kafasına son şeklini vermiş.
Hz. İsa’nın saç rengi bilinmediği için arkeolojik kazı alanlarından elde edilen bilgilere dayanarak gözlerini, tenini ve saçlarını koyu renk yapmış. Yani resimlerde ve ikonalarda tasvir edilen sarışın Hz. İsa figürü gerçeklerle pek örtüşmüyor.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Burada yapılan yorumlar, yorum yapan kişilerin kendi görüşleridir. Sitemiz yapılan yorumlardan sorumlu tutulamaz.