• BIST 5.026,83
  • Altın 1116.872
  • Dolar 18.8571
  • Euro 20.1677
  • Adana 7 °C
  • Ankara 3 °C
  • Amasya 7 °C
  • Antalya 6 °C
  • Bolu 4 °C
  • Çorum 6 °C
  • Diyarbakır 0 °C
  • Giresun 11 °C
  • İstanbul 10 °C
  • Kastamonu 8 °C

Selahattin Demirtaş Kimlere "Şapşikler" Dedi?

Selahattin Demirtaş Kimlere "Şapşikler" Dedi?
HDP Eş Genel Başkanı Demirtaş, katıldığı televizyon programında geçtiğimiz günlerde söylediği "Şapşikler" ifadesinin kimlere yönelik olduğunu açıkladı.

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Habertürk TV'de Türkiye'nin Nabzı programında Didem Arslan Yılmaz'ın sorularını yanıtladı. Demirtaş, programda herkesin merak ettiği "Şapşikler" söylemine de açıklık getirdi.

"KİM BU ŞAPŞİKLER"

Didem Aslan'ın "Kim bu şapşikler?" sorusuna yanıt veren Selahattin Demirtaş, "Benim icat ettiğim bir kelime değil aslında. Hani sosyal medyada gençlerin kullandığı bir kelime fakat hani bir dostane bir şapşallığın belki de biraz daha dostane hale getirilmiş biraz da yakın arkadaşların birbirine karşı kullandığı sempatik bir sözcüğe dönüştürülmüş bir halidir." dedi.

"DİKKAT ÇEKEN BİR SÖZCÜK KULLANMAK İSTEDİM"

Selahattin Demirtaş, konuşmasının devamında şunları ifade etti:

"Sosyal medyada beni eleştiren, anlamaya çalışmakla birlikte sert bir şekilde eleştiren bütün takipçilerime, oradaki bütün arkadaşlarıma dostça bir sitemdi aslında. Belki de anlamaya çalışsınlar diye dikkat çeken bir sözcük kullanmak istedim. Yoksa başka bir niyetim yoktu. Sosyal medyadaki bu tür ifadelerde son derece normaldir herhalde."

Selahattin Demirtaş'ın sözlerinin ardından araya giren Aslan da, "Aslında bu sempatikliğe bu sıcaklığa o kadar çok ihtiyacımız var ki gerçekten inanılmaz." dedi.

"BENİM BİLE İHTİYACIM VAR"

Demirtaş ise Aslan'ın sözlerine şöyle yanıt verdi:

"Evet hepimizin dedim ya, benim bile ihtiyacım var yani. O kadar kutuplaştıki Türkiye siyaseti, o kadar anlamsız hiç kimseye hizmet etmeyen noktalardan siyaset yapılır hale geldiki, biz de bıktık bundan artık yani. Yeni bir siyaset anlayışıyla biz Türkiye'nin geleceğine yön vermek istiyoruz."

"HEPİNİZİ ÇOK SEVİYORUM, ŞAPŞİKLER"

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, geçtiğimiz günlerde Twitter'da takipçilerine yönelik yazdığı tweet'te "Ayrıca beni çok sert eleştirenler dahil hepinizi seviyorum, şapşikler" ifadelerini kullanmıştı.

DEMİRTAŞ'IN AÇIKLAMALARINDAN DİĞER SATIRBAŞLARI İSE ŞÖYLE:

"Şu anda bile HDP'nin yüzde 9,5 oyu var. Türkiye, HDP'yi yeni yeni tanımaya başlayacak. Köşk seçimi öncesi 2015 seçimine parti olarak girmeye karar vermiştik.

"TÜRKİYE'NİN ANA AKIM SİYASETİN MERKEZİNDE OLACAĞIZ"

Bir Kürt ile Türk el ele vermeden kalıcı bir barış imkansız. HDP tüm Ortadoğu için model bir partidir. Kadının kendi özgün sesiyle var olduğu tek partiyiz. Türkiye'de ana akım siyasetin merkezinde olacağız. Türkiye halklarının vicdanına güveniyoruz. Türkiye'nin yeni bir siyasi çizgiye ihtiyacı var. Birçok insan alışkanlığını değiştirecektir.

"AMACIMIZ HÜKÜMET OLUP DEVLETİ ELE GEÇİRMEK DEĞİL"

Barışı sağlama konusunda en gerçekçi programa sahip parti HDP. Amacımız hükümet olup devleti ele geçirmek değil. İktidar Sünni kesim adına devleti ele geçirmiş gibi politika izliyor. Devleti ele geçirilecek bir mekanizma değil. Akp'ye oy verenler bile hükümete bakınca kendisini görmüyor.

KADİR İNANIR'A TEKLİF GİTTİ Mİ?

Kadir İnanır'ın açıklamasına saygı duyuyorum. Kendisiyle görüşeceğiz, ikna edebilir miyiz bilmiyorum. İlla da milletvekili olmasına gerek yok. Belki milletvekilliğini sevmiyordur. Milletvekili adayımız olursa biz bundan memnuniyet duyarız.

Sadece Kadir Bey değil onun gibi sanat, medya, akademi camiasından bu projeye destek vermek isteyen herkese kapımız açıktır.

SÜRPRİZ ADAYLAR VAR MI?

Milletvekili olmak için ünlü olmak şart değil. Mithat Sancar hocam aday olacaksa 10 Şubat'a kadar istifa etmeli.

İnsan olarak ben de ülkedeki kamplaşmadan bıktım. Muhafazakar arkadaşlarımız göz önünde değil, bu bizim eksikliğimiz. Tüm partiler birbirinin siyaset yapmasına saygı duymalı. 90'larda insanları katledenler bugün kendisini başka lanse ediyor. Gençlik yenilik istiyor. Yunanistan'ın Syriza Partisi ile çok benzeşiyoruz.

CİZRE'DE NELER OLUYOR?

Cizre gençliği hendekleri kapatma karar aldı. Hüda Par'lılar "içimizde provokatör yok" diyor. Hüda Par'a karşı bir saldırıyı asla doğru bulmayız. Hüda Par Genel Başkanı her konuyu tartışabileceğimiz bir arkadaşımız. İki tarafa sızma olup birbiriyle çatıştırmak isteyenlar var. Polis aracına biniyorlar plakası yok, infazlar var. Hükümet eline çekse Cizre durulacak. Cizre halkı bir an önce normalleşme istiyor. Hükümet istese Cizre'de bir günde gerilim sona ererdi. Akp hükümeti Türk Ordusu yerine IŞİD'i Suriye'ye soktu.

PARİS'TEKİ TERÖR SALDIRILARI

Amasız kınıyorum, alçaklıktır, İslam ile alakası yoktur. Karikatüristlerin vahşice katledilmesinin hiçbir gerekçesi yoktur. İslamcılar kendilerine sorsun, hangi alternatif model sundular?"

Selahattin Demirtaş, 'Şapşikler'in Kim Olduğunu Açıkladı
Kaynak: Haber Kaynağı
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Burada yapılan yorumlar, yorum yapan kişilerin kendi görüşleridir. Sitemiz yapılan yorumlardan sorumlu tutulamaz.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2014 Haberler Webte | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Scripti: CM Bilişim